Ah, dat moment in een Indische toko waar je oog in oog staat met al die heerlijke gerechten achter het glas. Je weet wel, een Ajam Pedis hier, een Ajam Kediri daar, of een Ajam Rica Rica die naar je knipoogt…..
In elke toko, of in elke keuken van een zelfbenoemde keukenprins(es), vind je wel een eigen twist op zo’n Indonesisch kipgerecht.
Oma Dée, die wist er ook wel raad mee. Wij hebben haar recept een beetje opgepimpt en daarmee een super boemboe voor een Indisch kipgerecht ontworpen. En zoals dat gaat met alles van Oma: het maakt werkelijk álles lekkerder!
Kipfilet, een vega kipvervanger, alles kan met deze boemboe. Het is sowieso al vega, dus leef je uit! Of doe eens gek en gooi deze boemboe door je favoriete wokgroenten.
Geloof me, je verrast niet alleen jezelf…
Anders dan bij de Rendang, is het verhaal achter dit gerecht iets minder cultureel ingebed, behalve dat iedere streek in Indonesië wel een variant heeft van de standaard Ajam Pedis, wat hete kip betekent.
Zo ook het recept van Oma: door het gebruik van limoenblad, citroengras én habanero peper is deze variant best pittig, maar smaakt het toch iets frisser.
Bereiding
– Marineer 400 gram kipfilet blokjes in een potje boemboe Ayam Oma
– Bak dit mengsel in je favoriete pan tot die lekker gaar is.
– Wil je meer saus, vul het lege potje met water of kokosmelk, schud het om en voeg toe aan de pan
– Laat het 30 tot 40 minuutjes pruttelen tot de saus is ingedikt en schep het af en toe voorzichtig om.
Tip
Wil je het gerecht nóg pittiger maken, voeg er dan wat fijn gesneden rode pepers, rawit of wat sambal van oma aan toe tijdens het pruttel proces……
Wil je gelijk een heel feestmaal maken, klik dan hier voor het gehele boemboe pakket.