Sambal Citroen wordt gemaakt met, chef Karl’s pepermix, het vruchtvlees en sap van verse citroen, radijs, komkommer, tomaten, knoflook, ui en limoenblaadjes.
De combinatie van citroen, radijs en komkommer maakt deze sambal zo uniek. Het heeft de nodige kooksessies gekost om de verhouding tussen fris en pedis precies zó te krijgen als de Chef hem wilde. Met drie vlammetjes is deze sambal net wat scherper, maar dat merk je pas in de nasmaak.
Note van Sambal Chef Karl: “Citroen is heel rijk van smaak en ook nog eens op verschillende manieren. De schil bijvoorbeeld is bitter-zuur, terwijl het vruchtvlees meer een frisse zuursmaak geeft. Ik heb eerst geprobeerd om iets van de schil in geraspte vorm mee te koken, maar dat gaf helaas toch niet het gewenste effect. Uiteindelijk bleek de toevoeging van komkommer de sleutel tot de smaak waar ik naar op zoek was. Dat was echt een ontdekking!”
EetIdee:
Smeer je witvis in met een goede schep sambal citroen en schuif het voor 20 minuutjes in de oven. In de zelfde tijd kun je wat rijst koken en wat groenten wokken. Na 20 minuutjes heb je een heerlijk maaltje klaarstaan! Maar als je nog verder durft te gaan schep het dan eens door het oliebollen- of pannenkoekenbeslag. Je weet niet wat je proeft!!