Sambal Kokos
Dit is – naast Sambal Dayak – de tweede unieke sambal van Oma Dée. En deze heeft een speciaal doel: om nog meer mensen sambal te laten proberen. Kokos heeft enerzijds een hele specifieke, maar anderzijds ook een toegankelijke smaak. Het gebruik van kokosmelk én stukjes gekookte jonge klapper, maakt deze smaak bovendien tot een hele milde sambal.
Zoals bij Oma’s oelek worden ook voor de Kokos zo veel mogelijk reststroompepers gebruikt en pepers die niet mooi genoeg zijn om in de winkels te mogen liggen.
Als je ook maar een beetje van kokos houdt, is dit een heuse alleskunner: probeer hem met de meest uiteenlopende gerechten uit en je wordt niet teleurgesteld!
Note van Sambal Chef Karl: “Koken met kokos als hoofd ingrediënt is een grote uitdaging, maar uiteindelijk is het toch gelukt en ben meer dan 100% tevreden over het eindresultaat. het is daarom ook niet gek dat dit nu een “hardloper” is geworden”.
EetIdee:
Je kan er alle kanten mee op: als marinade voor kip en vlees of groenten die je dan wokt, maar ook op de tosti of door de stamppot!
Ook voor deze sambal geldt dat je het beste na gebruik de sambal terug duwt in de pot en de binnenkant van de dop checkt op condens. Condens ontstaat zodra je de pot uit de koelkast haalt en op tafel zet