De Duivels Pedis is beslist geen ‘instapmodel’ als je net aan sambal begint. Nee, deze is speciaal gecreëerd voor gevorderden. Een dosis extreem hete Trinidad Scorpion pepers (foto) naast de standaard pepermix, brengt de Duivels Pedis het zweet gegarandeerd op je voorhoofd.
De naam is bedacht door één van de Facebook vrienden van Oma Dée, vlak nadat Chef Karl klaar was met de receptuur en de eerste proefsessie gedaan kon worden.
EetIdee:
Maak je Chili con Carne of Chili con Veggie? Marineer je basissaus dan met een paar schepjes Duivels Pedis.
Ook je pizza pimp je goed op met deze sambal.
Note van sambalchef Karl: “Echte sambal moet altijd meer zijn dan alleen maar ‘heet’. De smaak mag niet verloren gaan aan de hitte.
Maar: hoe heter, hoe moeilijker de smaak doorkomt. Na veel experimenteren bleek verse ananas een spannende zuurzoete smaak toe te voegen, die deze sambal, hoewel hij echt héél pittig is, toch een duidelijk frisse smaak geeft.”
Ook voor deze sambal geldt dat je het beste na gebruik de sambal terug duwt in de pot en de binnenkant van de dop checkt op condens. Condens ontstaat zodra je de pot uit de koelkast haalt en op tafel zet.