Oma heeft eindelijk een Oelek… met een bijzonder duurzaam tintje!
Kleinzoons Karl en Peter deden met veel plezier (pre-corona) het hele jaar door proeverijen in het land. Daar krijgen ze direct waardevolle reacties van liefhebbers. Een veelgehoorde vraag: hebben jullie geen Oelek? Sambal Chef Karl is eindelijk gezwicht en heeft deze milde en recht-toe-recht-aan populaire sambalvariant op z’n Oma’s ontwikkeld, met een heel eigentijds tintje: Oma helpt met deze Oelek verspilling tegengaan, want met onze telers is afgesproken dat wij de ‘kneusjes’ onder de pepers – die niet ‘mooi’ genoeg zijn om in de winkels te liggen, maar nog steeds super van kwaliteit – gebruiken voor Oma’s Oelek!
De kneusjes zijn dus niet alleen rode pepers of lomboks, maar er kunnen ook groene- en gele pepers in zijn verwerkt; Oma gooide vroeger ook niets weg, dus gebruiken wij alle kneusjes onder de pepers om er een Oelek van te maken waar je heerlijk mee kunt koken! De kleur is daardoor dan ook lichter dan je van de standaard oelek bent gewend.
Vandaar de eerste ‘No Waste Sambal’ op de markt, en dan nog eens vers gemaakt ook! Nadat de Oelek was ontwikkeld, gebruiken we nu ook zoveel mogelijk reststroompepers bij de andere smaken.
De liefhebbers zullen echt wel de typische grove structuur van Oma’s sambals herkennen, en omdat alles weer vers is, ruikt hij ook nog eens heeeeerlijk! Een alleskunner voor beginners én echte kookliefhebbers.
Gebruikstips:
druk de sambal ná gebruik terug in de pot en check de dop op condens, schudt dit er zo nodig uit.