Oma’s Hete Badjak is – zoals het een echte Badjak betaamt – zoeter dan de andere smaken. Dat maakt hem populair, maar Chef Karl heeft er zijn eigen draai aan gegeven door een scherpe versie badjak te maken, Oma style.
Met de komst van de Indische keuken naar Nederland, werd Badjak al snel een bekende smaakmaker op de keukentafel. De toegevoegde rietsuikers hadden hem al populair gemaakt bij vroegere handelsschepen, omdat de Badjak lang goed bleef.
Eetidee:
een klein schepje door de rauwe andijviestampot zal je verrassen! Verwen ook je gehaktbal recept met een schepje hete badjak, dat wordt een bal met een byte!!
Note van Chef Karl: “Vooral mensen die vaak Badjak eten, zullen die van Oma Dée kunnen waarderen.
De verse ingrediënten maken er een compleet andere eet-sensatie van en ik heb hem bovendien nóg verrassender gemaakt.
Oma’s Hete Badjak heeft een onderscheidende licht zoete geur. Dit komt door de pepers die gebruikt zijn als “heetmaker”; de habanero en carolina reaper.
Ook voor deze sambal geldt dat je het beste na gebruik de sambal terug duwt in de pot en de binnenkant van de dop checkt op condens. Condens ontstaat zodra je de pot uit de koelkast haalt en op tafel zet.