Voor kleinzoon Peter Gersen, gepokt en gemazeld in media, is het verhaal en de ‘legacy’ van Oma Dée net zo belangrijk als de sambals zelf. In een tijd dat alles zo snel mogelijk klaar moet zijn, vindt hij het des te waardevoller als er juist extra aandacht en zorg wordt besteed aan een food-product. Oma stond vroeger toch echt een hele dag in de keuken en dat proefde je dan ook!
Hij heeft bewondering voor de toewijding van Sambal Chef Karl en weet zeker dat Oma apetrots op hem was geweest.
“Het beeld van Oma Dée, die urenlang achter haar fornuis staat te koken voor haar familie, zie ik nog zó voor me. En kan ik de geuren ruiken die daar bij hoorden. Haar sambal, maar ook de andere gerechten, hadden haar volle aandacht, liefde en zorg. En aan tafel – of in de zitkamer gewoon met het bord op schoot – genoten broers, zussen, tantes, ooms, neven en nichten, vaders en moeders van de vertrouwde smaken. Oma at zelf nooit zo veel, maar keek vooral naar die drukke, plagende, soms best lastige familieleden. En altijd met een stille, ingetogen glimlach.
Mijn neef en inmiddels echte Sambal Chef Karl, maakt onze sambals met dezelfde aandacht en liefde. En ik weet zeker dat Oma er trots op zou zijn dat we nu iedereen de kans geven om mee te genieten.”